Comments (4)

 • Dan Dumitrescu
  20 ianuarie 2012 at 9:17 |

  Din ce inteleg la o privitre sumara este o pregatire de avocat. Conflictele pot fi in casnicie de proprietate, de munca, de legislatie rutiera, sociale (fasiste, de clasa) iar negociatorul trebuie sa aiba cunostinte despre aceste domanii.

  • 20 ianuarie 2012 at 22:49 |

   Dane, trebuie ceva cunostinte juridice dar nu neaparat. Mediatorul este persoana care ajuta partile in conflict sa comunice eficient si sa genereze propriile lor solutii la problema, sa negocieze acele solutii si sa ajunga la un acord. Din punct de vedere juridic acordul trebuie sa fie in limitele legii. In cazul unui acord intre parti nu se pune problema de cine are dreptate ci solutia obtinuta trebuie sa multumeasca ambele parti…

   • DAN
    24 ianuarie 2012 at 20:15 |

    Din raspunsul tau inteleg ca fiecare parte vine cu avocatul sau.
    Caz real Eu vreau sa ma despart de sotie dar sa ramana cpii cu mine si sa nu impart nimic cu sotia.
    Ea vine cu avocat si spune ca are dreptul la jumatate din ce sm dobandit impreuna….

    • 25 ianuarie 2012 at 22:46 |

     Da Dane, partile pot veni fiecare cu avocatul lui dar nu este obligatoriu. Rolul avocatilor la mediere este de a veghea ca acordul care se incheie la sfarsitul medierii sa nu contravina unei legi in vigoare si astfel sa-si atraga nulitatea de drept (adica daca acordul incalca legea este nul de drept si nu se poate pune in practica, nu are nici o valoare). In cazul adus de tine in discutie teoretic poti sa nu-i dai nimic sotiei (in ceea ce priveste bunurile dobandite in timpul casatoriei) dar numai daca ea este de acord cu asta…. Daca nu, trebuie sa negociati pana ajungeti la o intelegere de comun acord. Daca asta nu se intampla la mediere si se ajunge in instanta, judecatorul este cel are hotaraste in locul vostru…. Ceea ce nu intotdeauna este cel mai fericit caz.

Leave a comment

Află mai multe...

Medierea este o alternativă simplă şi eficientă de soluţionare a disputelor.

Află mai multe...

Contact

Sunt aici să vă ajut să ajungeţi la o înţelegere avantajoasă, eficientă şi durabilă.

Trimite un email