Modificarea Legii Medierii (Legea 192/2006) prin OUG 90 din 12.12.2012

Written by Cornel on 13 decembrie 2012. Posted in Blog

Ieri 12.12.2012 s-a mai facut un pas important pentru ca medierea sa functioneze cu adevarat in Romania.  Guvernul Romaniei a aprobat prin ordonanta de urgenta cateva modificari importante la Legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Asa cum era de asteptat s-au facut corectiile referitoare la renumerotarea unor articole din Noul Cod de Procedura Civila, si s-a amanat intrarea in vigoare a articolului 60 (1) din Legea 115/2012 pentru data de 01.02.2013, data la care va intra in vigoare si NCPC.

De asemenea s-au adus lamuriri suplimentare  la procedura informarii gratuite cu privire la procedura medierii si s-a introdus sanctiunea inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata in cazul neindeplinirii obligatiei privind informarea. Pentru cauzele aflate pe rolul instantelor la 01.02.2013 neprezentarea la informarea obligatorie se sanctioneaza cu amenda.

Multumiri d-lui judecator Cristi Danilet pentru initiativa acestui proiect de modificare.

Trackback from your site.

Cornel

Salut, sunt Cornel Teban. Sunt mediator autorizat, specializat în negociere şi comunicare. Sunt aici să vă ajut să ajungeţi la o înţelegere avantajoasă, eficientă şi durabilă.  Mă poţi contacta sau poţi găsi mai multe informații şi articole pe site-ul Medierea Conflictelor. Te aştept cu comentarii şi reacţii şi pe pagina mea de Facebook sau pe contul meu de Twitter

Leave a comment

Află mai multe...

Medierea este o alternativă simplă şi eficientă de soluţionare a disputelor.

Află mai multe...

Contact

Sunt aici să vă ajut să ajungeţi la o înţelegere avantajoasă, eficientă şi durabilă.

Trimite un email